top of page
logo white-25.png

HOUSE IN A PARK, chennai

An enclosed congregative garden with interwinding volumes.



Typology Residence

Team Ramanathan Ramasamy, Nitya RL, Sowmyaa Sattanathan, Varshini Jayachandran

Area 4,000 sq.ft

Status Design Development


The design developed by introducing volumes around the central courtyard ensuring that the visual integrity between the spaces remains. A vertical and horizontal transition ties the spaces together and provides the user an opportunity to fully experience the effects of the volumetric proportions incorporated. A bifocal axis exists between the public and private spaces, initiating an effortless yet intimate interaction between the same.


An iconic corridor with a sculptural focus opens out into the beautiful courtroom accentuating the essence that the lush landscape and the dramatic light play offers. It further enhances the idea of celebrating and connecting people to the spaces sprawled across different levels. The large puncture along with the juxtaposition of a small study room onto the façade reflects the idea of constantly connecting the built with nature.





A bifocal axis exists between the public and private spaces, initiating an effortless yet intimate interaction between the same.






Comentários


bottom of page