top of page
logo white-25.png

THE VAULT, chennai

A house that creates a focused journey through its composition of spaces, accented by its roof.


Typology Residence

Team Ramanathan Ramasamy, Nitya RL, JPK Vinod, Sowmyaa Sattanathan, Mano Aurea

Area 3,100 sq.ft

Status Construction


Interpreting privacy as a design emotion, the residence fabricates the idea of enclosure within vastness. The design accentuates in creating a focused journey through the courts and the volume. It further enhances the notion of safety by introducing an inaccessible arched roof that reflects compactness and composure.


A long narrow corridor divides the volume into two halves of formal and informal spaces. The double-height of the corridor further enhances the aspect of seclusion. The design juxtaposes the pooja outside the grid giving an opportunity to enhance the divinity in the design. To align with the idea of safety and security, without comprising on the fundamental light play, the large opening across the living area is purely introverted.





A long narrow corridor divides the volume into two halves of formal and informal spaces.



The enclosed bridge on the upper level allows for a symphonic transition through light play, accentuating the expanse of the spaces around.





Commenti


bottom of page